Noaptea Muzeelor pe Domeniul Cantacuzino Florești

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere aspecte interesante şi valoroase despre domeniul cantacuzino şi despre patrimoniul cultural şi peisager pe care îl deţine.

În Noaptea Muzeelor, pe 14 noiembrie 2020, de la ora 16:00 la ora 20:00, Domeniul Cantacuzino Floresti îşi va deschide porţile pentru a se prezenta şi pentru a itinera mai multe materiale realizate în cadrul proiectelor culturale şi educaţionale derulate de Fundația Cantacuzino Florești şi de partenerii acesteia.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere aspecte interesante şi valoroase despre domeniul cantacuzin şi despre patrimoniul cultural şi peisager pe care îl deţine.
Vor fi prezentate rezultatele Şcolilor de Vară la Palat ÎnFloreşti, detalii despre proiectul de consolidare şi restaurare a faţadelor exterioare ale Micului Trianon, strategia de restaurare a parcului istoric, viziunile de dezvoltare ale vechiului domeniu nobiliar, intenţiile de amenajare a unor săli de expoziţie şi conferinţe, produsele realizate în cadrul atelierelor de creaţie derulate de Fundaţia Cantacuzino şi multe altele.

O parte din rezultatele şi produsele ce urmează a fi prezentate au fost obţinute în cadrul mai multor proiecte culturale, de cercetare şi de intervenţie co-finanţate de AFCN, Ordinul Arhitecţilor din România prin Timbrul de Arhitectură şi Institutul Naţional al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor, parte din care realizate şi sub cupola unor programe naţionale sau europene precum Şcoala de Vară Arche sau Rendez-vous aux Jardins.

În funcţie de condiţiile meteorologice vă invităm, între orele 16:00 şi 20:00 la un tur ghidat pe domeniu şi prin parcul istoric.

Vă aşteptăm cu drag!

Clip

Montaj realizat de fotograf Stefan Stoica