Cum îți poți petrece un weekend relaxant pe Domeniul Cantacuzino de la Florești

Karpatia Horse Show este un eveniment pentru toate vârstele

Toamna și-a făcut deja simțită prezența, culorile ei începând să se instaleze pretutindeni. Bucuria unui astfel de anotimp poate fi resimțită cu adevărat în mijlocul naturii, acolo unde are loc adevăratul spectacol de nuanțe, ce se îmbină cu adierile fine de vânt. Pentru că weekend-ul este adesea rezervat momentelor în familie și mai ales de recreere, poți descoperi un loc cu adevărat special, la Florești, unde Domeniul Cantacuzino găzduiește în perioada 27-29 septembrie Karpatia Horse Show, un spectacol impresionant cu cai și nu numai.

 

Distracția și voia bună se mută la 80 km de București, pe Valea Prahovei, programul evenimentului fiind unul încărcat de activități de neratat.

 

●     Vineri te invităm să admiri echilibrul, suplețea și vestimentația desprinsă din timpuri în care jobenul și mănușile erau obligatorii, în cadrul probelor de Dresaj. Cuplul cal-călăreț îți va aduce zâmbetul pe buze prin eleganța și cooperarea dintre cei doi parteneri.

●     Sâmbătă are loc cel mai așteptat și mai antrenant concurs al show-ului, Cross-Country, unde obstacolele fixe și masive îi determină pe cai și călăreți să fie mereu pregătiți să sară peste bușteni, șanțuri și să galopeze prin apă. Totul într-un timp scurt - între 6 și 10 minute, pe distanțe ce pot varia între 900 m și 6000 m, în funcție de categoria de concurs.

●     Rezervă-ți ziua de duminică pentru a admira cu sufletul la gură proba de Obstacole, ce evidențiază tehnica de călărie, viteza calului și capacitatea de a trece cu brio, fără penalizări, de obstacolele de pe traseu într-un timp cât mai scurt.

●     Tot duminică descoperă o dovadă a încrederii și sincronizării dintre cal și driver admirând proba de Atelaje. Traseul marcat cu conuri în puncte fixe îi va supune pe parteneri la precizie, vehiculul tras de cai strecurându-se cu pricepere printre ele contra cronometru.

 

Importanța evenimentului este una accentuată anul acesta, când competiția Karpatia Horse Show 2019 se desfășoară sub semnul calificărilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, care sunt facilitate prin Proba Completă de 4*.

 

Karpatia Horse Show este un eveniment pentru toate vârstele, deci dedicată întregii familii. Pe Domeniul de la Florești sunt așteptați și cei mai mici dintre admiratorii echitației, astfel că prin clubul de călărie Western Dream copiii dar și adulții se vor putea plimba, poza și vor admira de aproape cel mai frumos și mai inteligent animal - calul. Totul se desfășoară în siguranță, într-o zonă special amenajată, în compania celor mai cuminți cai.

 

Pentru că de la un astfel de spectacol nu putea lipsi muzica, weekend-ul competițiilor și activităților ecvestre va fi deschis în prima zi a show-ului, vineri, de acordurile de jazz ce vor răsuna pe scena Micul Trianon. Cu o priveliște specială către Palat, concertul excepțional va completa tabloul unei zile petrecute în aer liber alături de cei dragi.

 

Te așteptăm cu drag să ne bucurăm de natură și de prietenia dintre oameni și cai așadar nu uita să îți achiziționezi biletele de intrare.